Perberja:
- trot (pesha 120g – 250g)
- feta te holla limoni
- feta domate
- mardanos
- udhra
- vaj ulliri
- leter alumini
- patate
- krip dhe piper
Pergatitja: prismi feta te holla domate, limoni dhe udhra. Mbasi keni
lare peshkun, ne mbrendesine e barkut mbusheni me 2 – 3 feta domatesi,
n° 1 fete limoni disa feta udhrash sipas deshires suaj, dhe disa
flete mardanosi. Hidhni pak vaj ulliri dhe mbeshtilleni peshkun me leter
alumini duke e byllur mire ne mynyre qe mos ti hyje oksigjen.
Vendonsi ate ne pllake ose tepsi dhe futeni ne furre per 25-30 minuta
me 175 C°.
Kohen qe te behet peshku, lani patatet duke eliminuar balten ose pislleqe
te tjera. Ziheni ato deri sa te rizultojne te zime mire. Eliminoni lekuren
dhe i ndani ne 4 pjese patatet nese jane te medhaja.
Mbasi eshte bere peshku vendonsi ate ne pjate dhe hiqni letren prej
alumini. Vendosnsi prane patatet.
Ju keshilloj qe kjo pjate te shoqerohet me vere te bardhe .
Duke sixhiluar mire peshklun me leter alumini, gjate zierjes ne furre
peshku ruan aromen e saj.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen